potatoes, brambory, pommes de terre, kartoffeln, aardappelen, patatas, krompir

kartoffeln, krompir, brambory, potatoes, patatas, pommes de terre, aardappelen

krompir, potatoes, pommes de terre, brambory, aardappelen, kartoffeln, patatas

patatas, krompir, brambory, potatoes, kartoffeln, aardappelen, pommes de terre

brambory, krompir, pommes de terre, patatas, kartoffeln, potatoes, aardappelen

Kdo smo?

Kmetija Kolenko je družinska kmetija. Na kmetiji že od nekdaj gojimo in pakiramo le najboljše kakovosti krompirja, ki je postal del nas in nam daje sloves. Vztrajamo na poti, da zagotavljamo najboljšo kakovost proizvodov, ki jih nudimo našim strankam.

V sredini 80. let smo začeli gojiti krompir. Poleg krompirja na naši kmetiji pridelujemo še pšenico, ječmen, koruzo, buče …

Ker smo se odločili za poslovno rast kmetije, smo ustanovili družbo
Kmetija Kolenko d. o. o., katera se ukvarja s pripravo pridelkov.
Na tej točki je krompir postal eden od naših priljubljenih izdelkov.

22

Na prelomu tisočletja smo na kmetiji videli priložnost, da nam pomaga krompir oblikovati globljo pot na področju industrije s krompirjem. To je pomenilo izgradnjo lastne hladilnice in skladišča za krompir.

Na kmetiji v celoti obvladujemo HACCP sistem (Hazard analysis critical control points), ki v slovenskem prevodu pomeni analiza tveganja in obvladovanje kritičnih kontrolnih točk. Celotna kmetija spada tudi v sistem integrirane pridelave. S temi ukrepi želimo zagotoviti le najboljši krompir na vašem krožniku.

Kmetija Kolenko si je prislužila sloves za zagotavljanje le najboljših izdelkov iz krompirja. Neprestano skrbimo za ohranitev kakovosti naših izdelkov. Prizadevanje za odličnost v vseh pogledih je družinska tradicija kmetije Kolenko. Naš cilj ni postati največji, ampak najboljši.

27