potatoes, brambory, pommes de terre, kartoffeln, aardappelen, patatas, krompir

kartoffeln, krompir, brambory, potatoes, patatas, pommes de terre, aardappelen

krompir, potatoes, pommes de terre, brambory, aardappelen, kartoffeln, patatas

patatas, krompir, brambory, potatoes, kartoffeln, aardappelen, pommes de terre

brambory, krompir, pommes de terre, patatas, kartoffeln, potatoes, aardappelen

Fotovoltaika

Sonce, večni jedrski reaktor, je praktično neizčrpen vir obnovljive energije. Čist in donosen vir, ki nam lahko zagotovi pomemben del energije za naše potrebe. Energija, ki jo sonce seva na zemljo je 15.000 krat večja od energije, kot jo porabi človek. To je energija, ki se obnavlja, ne onesnažuje okolja in je hkrati brezplačna. Dejstvo je, da v današnjih dneh porabimo vse preveč fosilnih goriv, ki pa zelo spabo vplivajo na okolje. Vpliv tople grede, prevelike emisije CO2, onesnaženje zraka in nastajanje ozonske luknje so posledice, ki jih ta goriva puščajo za seboj.

Da bi naš planet obvarovali pred nadalnjim uničevanjem, je treba naš način pridobivanja energije prilagoditi naravnemu ritmu zemlje in njenim ekosistemom. Ena od možnih rešitev je izkoriščanje sončne energije.

V podjetju Kmetija Kolenko d.o.o. si prizadevamo za učinkovitost izrabe naravnih virov, okoljsko učinkovitost in zmanjšanje vpliva na okolje. Naša sončna elektrarna z močjo 24,96 kWp, omogoča proizvodnjo električne energije za potrebe elektro-distribucijskih podjetij s strani katerih bo zagotovljen odkup vse proizvedene energije.